Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Dembélé az Atlético Madrid ellen bizonyíthat

Miután a téli átigazolási időszakban a Barcelona nem tudta eladni Ousmané Dembelét és a szerződését se hosszabbította meg, mindenki azt találgatta, hogy a katalánok vezetőedzője, Xavi Hernandez vajon bizalmat fog-e szavazni a játékosnak. Úgy tűnik, erre a kérdésre hamar választ is kaptunk. 

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi nevezte az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzése keretébe Ousmané Dembelét. Mint ismeretes, a francia támadó szerződése nyáron lejár a katalánoknál, és bár a klub többször is próbálkozott a meghosszabbításával, a játékos az ajánlatokat elutasította, és távozni se volt hajlandó a csapatból.

Ezek után kérdésessé vált, hogy Dembélé a hátralévő pár hónapban egyáltalán pályára lép-e, de Xavi úgy döntött, hogy bizalmat szavaz neki. A Barcelona vasárnap délután rangadót játszik az Atlético Madrid ellen a La Ligában, a keretben pedig helyet kapott a francia támadó is.

“Ousmane Dembélé jelenleg a Barcelona játékosa, ezért megoldást kell találnunk a problémájára. Úgy döntöttük, hogy a keret tagja lesz. Használnunk kell, és úgy gondolom, hasznos tagja lehet a csapatnak. Találkoztam a vezetőséggel, és azt a döntést hoztuk, hogy visszatér a keretbe, mert nem lőhetjük lábon magunkat a nélkülözésével”

– nyilatkozta Xavi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Dembélé mellett ott van a keretben a Barcelona két új januári igazolása is, Pierre-Emerick Aubameyang és Adama Traoré is.

A Barcelona kerete az Atlético Madrid ellen:

Kapusok: Ter Stegen, Neto, Arnau Tenas
Védők: Dest, Piqué, Araujo, Dani Alves, Jordi Alba, Mingueza,
Középpályások: Sergio Busquets, F. De Jong, Riqui Puig, Nico, Pedri, Jutglà, Gavi
Támadók: Traoré, Braithwaite, Dembélé, L. De Jong, Ferran Torres,  Aubameyang, Ez Abde