Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Nagelsmann szerint ez egy nagyszerű győzelem volt

Kiemelt fontosságú rangadót nyert meg tegnap este a bajnok és listavezető Bayern München együttese. A bajorok az egyébként egyre jobb formába kerülő RB Leipzigot verték meg. A siker kulcsa pedig a hazai vezetőedző lehetett.

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

Julian Nagelsmann az elmúlt nyáron ült le a Bayern München kispadjára azután, hogy két éven keresztül irányította a tegnapi ellenfél lipcseieket. A 34 éves tréner bár egészen jól ismerte a vendégeket, mégis igyekezte megtalálni a lehető legjobb taktikát.

„Úgy döntöttem, hogy támadóbb formációban fogunk játszani. Kiállíthattam volna négy védőt is, mert mind jól vannak, de nem gondoltam, hogy jobb lenne még egy támadójátékossal kiállni, és nem feláldozni senkit. Számunkra fontos volt a mai győzelem. A második bekapott gólt pedig biztosan elkerülhettük volna. Kiélezett mérkőzés volt, sok helyzet adódott mindkét oldalon, talán még túl sok is a miénken.”

– összegezte az események Nagelsmann.

A Bayern München tavaszi menetelése szombaton, a Bochum elleni idegenbeli bajnokin folytatódik. Sőt, négy nappal később már Salzburgba látogatnak Robert Lewandowskiék a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.