Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon újabb elképesztő mérföldkövet ért el

A közelmúltban már a 44. születésnapját ünneplő kapuslegenda továbbra is kiváló formában védi aktuális csapata ketrecét…

(Photo by Ciro Santangelo/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Parma csapata szombat délután 0-0-s döntetlent ért el a Benevento vendégeként, így Gianluigi Buffon karrierje során kereken 500. alkalommal hozott le kapott gól nélkül egy mérkőzést.

A 44 esztendős kapus pályafutása során a Juventus színeiben 322 mérkőzést hozott le gól nélkül, a Parma kapujában 92-szer, az olasz válogatott ketrecét őrizve 77 alkalommal húzta le a rolót, míg az általa egy éven át erősített Paris Saint-Germain kapuját hétszer védte hibátlanul.

Buffon tavaly nyáron tért vissza a Parma csapatához, amely színeiben 1995-ben a Parma csapatában mutatkozott be a felnőttek között, melyet hat év után hagyott el annak idején a torinói csapat kegyeiért. Gigi a “sonkások” csapatával 1999-ben Olasz Kupát, Olasz Szuperkupát és UEFA-kupát nyert, később a Juventus színeiben halmozta a sikereket, 2006-ban pedig világbajnok lett az olasz válogatottal, de a hőn áhított BL-címet sosem tudta megszerezni.