Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavinak nem tetszik az Atlético stílusa, Simeone szerint a katalánok edzője tapasztalatlan

Vasárnap délután a Barcelona az Atlético Madridot fogadja a spanyol bajnokság (La Liga) 23. fordulójában. Az már biztos, hogy parázs mérkőzésre számíthatunk, amit mi se bizonyít jobban, hogy a két csapat vezetőedzője már a találkozó előtt egymásnak feszült. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A jelenlegi szezonban az Atlético Madrid már egyszer legyőzte a Barcelonát, amit akkor még Ronald Koeman irányított. Most Xavira vár a feladat, hogy visszavágjon ezért a vereségért.

A fővárosi csapat vezetőedzője, Diego Simeone a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón amellett, hogy őszintén elmondta a véleményét Xaviról, még egy 2016-os esetet is felemlegetett, amikor a már Katarban futballozó középpályás arról beszélt, hogy egyáltalán nem tetszik neki az Atlético Madrid stílusa. 

“Most itt a lehetőség, hogy bizonyítson ellenünk. Úgy bevásárolt támadókból januárban, hogy akár nyolcat is a pályára küldhet belőlük, de olyan csapatot állíthat össze, amilyet csak akar és megvalósíthatja, amibe belenőtt a Barcelonánál. Mi meg úgy alakítjuk a játékunkat, hogy ezt az elképzelését meghiúsítsuk. Xavi szinte az egész pályafutását a Barcelonánál töltötte, így csak egyetlen szituációt ismer, és nem is fog megérteni semmi mást. Azonban ha körbenéz a világban rájön, hogy nem csak egy dolog szól az egész.”

– mondta el véleményét Simoene.

Természetesen Xavi reagált az argentin edző szavaira a Barcelona sajtótájékoztatóján.

“Nem fogunk úgy játszani, ahogy ők, az nem lenne hű a Barcelonához, az emberek se értenék, hogy mi történik a pályán. Továbbra se gondolom úgy, hogy ne lennének jó csapat vagy ne nyernének trófeákat, egyszerűen csak mást gondolunk a játékról”

– válaszolta Xavi Simeone kritikájára.

A Barcelona vasárnap délután 16:15-kor fogadja az Atlético Madridot a Camp Nouban. Meglepetésre a katalánoknál helyet kapott a keretben Ousmané Dembélé is, akinek sorsa eddig kérdéses volt.

A Barcelona kerete:

Kapusok: Ter Stegen, Neto, Arnau Tenas
Védők: Dest, Piqué, Araujo, Dani Alves, Jordi Alba, Mingueza,
Középpályások: Sergio Busquets, F. De Jong, Riqui Puig, Nico, Pedri, Jutglà, Gavi
Támadók: Traoré, Braithwaite, Dembélé, L. De Jong, Ferran Torres,  Aubameyang, Ez Abde

Az Atlético Madrid kerete:

Kapusok: Oblak, Lecomte
Védők: Gimenez, Lodi, Savic, Felipe, Hermoso, Reinildo, Vrsaljko
Középpályások: Wass, De Paul, Koké, Herrera, Carrasco
Támadók: Lemar, Joao Felix, Luis Suarez, Correa, Cunha