Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: hiába szerezte meg a vezetést az 1. percben a Haladás, végül pont nélkül maradtak!

A Haladás és a Nyíregyháza összecsapásával zárult a Merkantil Bank Liga 22. fordulója. A mérkőzés folyamán nagyon gyorsan előnybe került a Hali, de végül fordítani tudtak a vendégek.

Ennél jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a Haladás, mint ahogy elkezdték a találkozót. Az 1. percben ugyanis egy beadásra Kiss Bence érkezett jól középen, és a hálóba fejelte a játékszert, 1-0! A 15. minutumban megduplázhatta volna előnyét a Hali, de Tóth Milán lövését Szabó a gólvonal elől tudta kivágni. A kihagyott lehetőség szinte rögtön meg is bosszulta magát. A 18. percben Sigér lövése csattant a lécen, a levágódó labdára pedig Hamed ért oda elsőként, 1-1! 8 perccel később pedig már a fordítás is összejött a vendégek számára, miután Sigér is bevette a kaput, 1-2! A félidő második felében egyértelműen a Szpari vette át az irányítást, de újabb gól nem született, inkább a sárga lapok felmutatása miatt a játékvezető jutott nagy szerephez.

A második játékrész már jóval kevesebb lehetőséget hozott. A Haladás támadósora nem igazán tudott mit kezdeni a nyíregyháziak védelmével. A félidő közepén aztán büntetőhöz jutott a hazai csapat, miután Lencsével szemben szabálytalankodtak. A tizenegyest azonban Tóth Milán a kapu mellé helyezte. Ezzel szinte el is lőtte az összes puskaporát a Haladás, ugyanis később komoly lehetőséget már nem tudtak kialakítani, a Szpari pedig okosan lemenedzselte a fennmaradó időt. Feczkó Tamás együttese ezzel a sikerrel egészen a 6. helyig fellépett a tabellán.

Haladás – Nyíregyháza 1-2 (1-2)
Helyszín: Haladás Sportkomplexum Vezette: Oláh G.
Gólszerzők: Kiss (1.) ill. Hamed (18.), Sigér (26.)
Sárga lapok: Bosnjak (45+1.) ill. Sigér (27.), Jánvári (38.), Papucsek (39.), Gengeliczki (43.)
Kiállítás:ill.

 

A 22. forduló eredményei:

Szombat:
Szeged 3-0 Budafok

Vasárnap:
Budaörs 0-1 Pécs
Dorog 1-1 III: Kerületi TVE
Soroksár 3-2 Szolnok
Szentlőrinc 1-0 Győri ETO
Tiszakécske 2-1 Békéscsaba
Ajka 1-3 Kecskeméti TE
Csákvár 1-4 Vasas
DVTK 1-0 Siófok

Hétfő:
Haladás 1-2 Nyíregyháza

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: