Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Friss Afrika-kupa győztest igazolna a Besiktas az angol élvonalból – sajtóhír

A Rókáktól elvágyódik a szenegáli labdarúgó, aki több játéklehetőséget szeretne kapni, mert ez évek óta nem adatik meg neki, így ő maga szívesen váltana.

(Photo by Hassan Mohamed/picture alliance via Getty Images)

Szigetországi sajtóinformációk szerint a Leicester City és a Besiktas között már folynak a tárgyalások Nampalys Mendy átigazolásáról, aki a nyáron válthat országot és csapatot is.

A friss Afrika-kupa győztes középpályás sokat bajlódik ágyéki izomsérüléssel, ezért mindössze egyetlen tétmérkőzésen kapott lehetőséget idén a Rókáknál Brendan Rogers mestertől. Ha egészséges is volt a 29 éves játékos, a 49 éves szakember akkor is inkább a fiatalokat preferálta, így érthető, hogy távozni szeretne.

Mendy 2016-ban érkezett az OGC Nice csapatától a Leicester Cityhez 15,5 millió euróért, azonban az Angliában eltöltött öt és fél idénye alatt mindössze 80 találkozón léphetett pályára, de ebből egyszer egy évet eltöltött előző együttesénél kölcsönben.

Érdekesség, hogy az Afrikai Nemzetek Kupáját megnyerő szenegáli válogatottnak viszont alapembere volt és remekül megszűrte a középpályát, részben ennek is volt köszönhető a tornagyőzelem.