Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: elmozdult a kiesőhelyről a Newcastle – videóval

A kiesőzónában szereplő csapatok nagy napja volt a mai a Premier League-ben, míg Ralf Rangnick újabb kínos eredményt ért el a Vörös Ördögökkel. 

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A szebb napokat megélt klubok találkozójának első két találata tökéletesen tükrözte a két csapat szezonját. Szinte hihetetlen, de két percen belül, két öngólt is láthattunk. Előbb Lascelles vétett öngólt, majd szinte azonnal Holgate is a saját kapuját vette be.
A második félidőben hiába birtokolta többet a labdát az Everton, a gólokat a Newcastle szerezte. Az 56. percben Fraser talált be, majd a hajrában a télen igazolt, Trippier vette be az Everton kapuját.

Newcatle United – Everton 3-1 (1-1)
Helyszín: Newcastle, St James’s Park Vezette: A Taylor
Gólszerzők: Holgate (37.- öngól), Fraser (56.), Trippier (80.) ill. Lascelles (36.- öngól)

A mérkőzés összefoglalója

A Watfordnak bravúrgyőzelemre volt szüksége ahhoz, hogy elléphessen a kiesőzónából. Azonban a kiscsapatnak nem sikerült, mivel a West Ham, ha nem is könnyen, de Bowen góljával megverte őket.

West Ham United – Watford 1-0 (0-0)
Helyszín: London, Olimpiai Stadion Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők: Bowen (68.) ill.

A mérkőzés összefoglalója

Burnley is a kiesés elől menekül, míg az FA-kupa búcsú után az MU a szezonja megmentésért harcol. Ennek megfelelően kemény és izgalmas mérkőzést kaptunk. A United gyorsan megszerezte a vezetést, de Varane gólját végül érvénytelenítette a VAR, les miatt. A manchesterieknek nem szegte kedvüket és a 18. percben Pogba góljával megszerezték a vezetést. Nem sokkal később ismét gólt szerzett a vendégcsapat, azonban ezt is érvénytelenítették.
Azonban több gólt nem tudtak szerezni az első félidőben, ami megbosszulta magát, mivel a második félidőben egyáltalán nem tudtak olyan könnyen helyzetbe kerülni, mint az első játékrészben. Sőt a félidő elején Jay Rodriguez révén ki is egyenlített a Burnley.
Sean Dyche a bravúros döntetlen ellenére visszacsúsztak az utolsó helyre a tabellán.

A mérkőzés összefoglalója

Burnley – Manchester United 1-1 (0-1)
Helyszín: Burnley, Turf Moor Vezette: M. Dean
Gólszerzők: Rodriguez (48.) ill. Pogba (18.)

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye