Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a vb-bronzérmes belga középpályás!

Befejezi aktív pályafutását a belga válogatottal világbajnoki bronzérmet szerző középpályás, Mousa Dembélé. A játékos 34 esztendősen döntött így.

Mousa Dembélé a Germinal Beerschotnál kezdte pályafutását, majd Hollandiába került, ahol a Willem II és az AZ Alkmaar csapatánál pallérozódott. Ezt követően került a Premier Leaguebe, ahol a Fulhamnél két szezont töltött el, onnan pedig egy másik londoni gárdához, a Tottenhamhez vezetett az útja, ahol pályafutása legszebb éveit töltötte. A középpályás a Spurs színeiben 6 és fél évet töltött el, ez idő alatt 249 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Karrierje utolsó állomásaként a kínai Kuangcsou Cityhez igazolt. A klub szerette volna a 34 esztendős játékos szerződését meghosszabbítani, de Dembélé úgy döntött, hogy szögre akasztja a stoplist, hogy hazatérjen Antwerpenbe és több időt tölthessen együtt gyermekeivel.

Dembélé a belga válogatott mezét összesen 82 alkalommal ölthette magára, amelyeken 5 gólt szerzett. A nemzeti csapatot két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon képviselhette. Legjelentősebb eredménye a 2018-as világbajnokságon elért harmadik hely.