Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: örült meccsen nyert a Southampton

A tegnapi nap után folytatódott a Premier League 24. fordulója, a szerdai játéknap igazi gólfesztivált hozott.

A címvédőnek semmi sem sikerült az első félidőben, legalábbis a 40. percig, amikor Mahrez értékesítette a City számára megítélt büntetőt. A második félidőben sokkal jobban és veszélyesebben játszottak Guardiola tanítványai. Ennek köszönhetően a 69. percben de Bruyne góljával tovább növelték az előnyüket, a belga ezzel a végeredményt is beállította.

Manchester City – Brentford 2-0 (1-0)
Helyszín: Manchester, Etihad Stadion Vezette: D. England
Gólszerzők: Mahrez (40.- büntetőből), de Bruyne (69.) ill.

Remekül kezdte a találkozót a Norwich, amely Teemu Pukki góljával, már az 1. percben vezetett. Ezután viszont a londoni csapat játszott fölényben, de sokáig nem tudták gólra váltani a lehetőségeket. Egészen a 60. percig, amikor az Afrikai Nemzetek Kupájáról visszatérő Zaha volt eredményes. A elefántcsontparti könnyen hős lehetett volna, azonban három perccel később kihagyta a csapata büntetőjét.

Norwich – Crystal Palace 1-1 (1-0)
Helyszín: Norwich, Carrow Road Vezette: P. Tierney
Gólszerzők: Pukki (1.) ill. Zaha (60.)

Igazi pisztolypárbajt hozott a Spurs és a Soton párharca. A hazai csapat a 18. percben szerezte meg először a vezetést, Bednarek öngóljával. A Southampton öt perccel később válaszolt Broja góljával. A félidő hátralévő részében is remek volt az iram és meglepetésre a vendégek a Spurs fölé tudtak nőni.
A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. A 70. percben a Tottenham másodjára is megszerezte a vezetést, Son góljával, de Contéék ezúttal sem tudták megtartani az előnyüket. Sőt a Southampton három perc alatt megfordította a találkozót, köszönhetően két zseniális Ward-Prowse beadásnak. Előbb Elyounoussi érkezett jól a labdájára, majd Che Adams.
A hosszabbításban a Spurs-nek majdnem összejött az egyenlítés, de Bergwijn gólját les miatt elvették.

Tottenham – Southampton 2-3 (1-1)
Helyszín: London, Tottenham Hotspur Stadion Vezette: D. Coote
Gólszerzők: Bednarek (18.-öngól), Son (70.) ill. Broja (23.), Elyounoussi (79.), Adams (82.)

Igazi gólzápor volt Birminghamben is, Villa – Leeds találkozón. A Leeds rögtön a 9. percben megszerezte a vezetést, Daniel James góljával. Ezután sem adta fel Gerrard csapata, amely szűk negyedóra alatt nem csak kiegyenlített, de két gólos előnyre is szert tett. A 30. percben Coutinho talált be, majd a 38. és a 43. percben Ramsey volt eredményes. Azonban a félidő hosszabbításában James ismét gólt szerzett, kicsit közelebb hozva a csapatot.
A második félidőben mindent megtett az egyenlítésért a Leeds, ami a 63. percben Llorente góljával sikerült is. A folytatásban több gól nem született, csak egy piros lap. A 87. percben Konsa gyűjtötte össze második sárgáját.

Aston Villa – Leeds United 3-3 (3-2)
Helyszín: Birmingham, Villa Park Vezette: J. Gillet
Gólszerzők: Coutinho (30.), Ramsey (38., 43.) ill. James (9., 45.+2), Llorente (63.)
Kiállítva: Konsa (87.) ill.

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye