Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hamarosan visszatérhetnek a telt házas mérkőzések

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók szerint az olasz kormány fontolóra vette, hogy enyhítésre kerüljenek az olasz bajnokság (Serie A) mérkőzésein jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások…

 

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint az olasz kormány fontolgatja, hogy márciustól újból engedélyezze a telt házas meccsek megrendezését a Serie A-ban, azok után, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében az egyes mérkőzéseken kizárólag a stadionok kapacitásának 50 százalékában lehetnek jelen nézők.

Természetesen az egyes mérkőzésekre továbbra is csak a beoltott, a betegségen igazoltan áteső és a friss negatív koronavírus-teszttel rendelkező szurkolók látogathatnak ki.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének járvány utáni nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a három hónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezon első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket. Az idei évad kezdetétől viszont – ha korlátozott számban is, de – folyamatosan nézői jelenlét előtt zajlanak az összecsapások, bár időről időre a kapacitás mértékét rendszerint változtatják a járvány alakulásának megfelelően.