Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: az utolsó pillanatban biztosította be a továbbjutást a Juventus – videóval

A Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Juventus a Sassuolóval találkozott. Nehéz mérkőzést játszottak a torinóiak, mert az ellenfelük egy igen jó első félidőt hozott le, a második játékrészben pedig szinte mindent kivédekezett. A hajrában azonban jött Vlahovic és a Ruan lábán megpattanó lövése, amivel továbbjuttatta a Juventust. 

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Már nagyon hamar, a 3. percben megszerezte a vezetést a Juventus, amikor Dybala lőtte pontosan a labdát a léc alá. Ezt követően azonban többet veszélyeztetett a Sassuolo, és a 24. percben ki is tudtak egyenlíteni: Traore játszotta át magát a védőkön és ellőtte a labdát a tizenhatosról egyenesen a jobb felső sarokba. A 37. percben Vlahovic vette át remekül a labdát a tizenhatoson belül, de lapos lövését a kapus megfogta. Néhány támadást még vezettek a csapatok, de már nem változott az eredmény a szünetig.

A második félidőben viszont már átvette az irányítást a Juventus, a Sassuolo pedig védekezésre rendezkedett be. Az 56. percben McKennie kapott pontos labdát az ötösön belül és meg is próbálkozott egy kapuralövéssel, de a labda csak a jobb kapufát találta el. A 63. percben Vlahovic eresztett el egy bombát, de a kapus ezt is meg tudta fogni. A 73. percben de Ligt találta telibe a jobb kapufát, majd a kipattanót Bonucci lőtte a felsőlécre. A 82. percben Rabiot próbált kapura fejelni, de Pegolo bravúrral ezt is védte. Végül a 88. percben jött össze a vezető találat a Juventusnak, amikor Vlahovic cselezte át magát a védőkön, majd kapura lőtt, a labda pedig megpattanva talált utat Pegolo mellett a hálóba. Végül Ruan öngóljaként került a jegyzőkönyvbe a találat. Erre már nem tudott válaszolni a Sassuolo, és a hosszabbítás helyett a Juventus jutott tovább.

Juventus* – Sassuolo 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Dybala (3.), Ruan (88. – öngól) ill. Traore (24.)
Sárga lap: – ill. Traore (58.), Henrique (68.)
Kiállítás: – ill. –

A negyeddöntő eredményei:

AC Milan – Lazio 4-0
Inter – AS Roma 2-0
Atalanta – Fiorentina 2-3
Juventus – Sassuolo 2-1