Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: Guardiola nem hiszi el, hogy hatvan pontjuk van

Magabiztos győzelmet aratott tegnap este a Manchester City együttese a Brentford elleni bajnokin. A címvédő az újonc legyőzésével már a hatvanadik pontját is megszerezte, aminek köszönhetően utcahosszal vezeti a Premier League tabelláját.

(Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images)

Természetesen még nem ünnepli a bajnoki cím újabb megszerzését Pep Guardiola, de a katalán mester örömmel nyugtázta, hogy már hatvan megszerzett pontnál tartanak huszonnégy fordulót követően.

Valóban nem dőlhetnek hátra a Manchester City tagjai, ugyanis bár előnyük immár tizenkét pont a Liverpool előtt, azonban a „Vörösök” két meccsel kevesebbet játszottak le. Minden bizonnyal ez járt Guardiola fejében is, aki még így képtelen volt leplezni örömét:

„Nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, csak egy lövést és néhány szögletet engedtünk nekik, nagyon türelmesek voltunk. Nehéz volt gólt szerezni, amikor mélyen védekeztek tíz játékossal az utolsó huszonöt méteren. A Liverpoolnak van még két mérkőzése mögöttünk. Úgyhogy oda kell figyelni a különbségre a tabellán. Még tizennégy meccsünk van hátra, sok pontot kell szereznünk. Mindenki tudja, hogy a Premier League bonyolult bajnokság, hatvannál tartunk pontszerzésben, ami a bajnokság ezen szakaszában valami hihetetlen.”

– ünnepelt a Cityvel már három bajnoki elsőséget begyűjtő szakember.