Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Douglas Costa új csapata – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a rutinos brazil válogatott szélső elhagyta nevelőegyesületét és az MLS egyik sztárcsapatához került…

(Photo by Silvio Avila/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy gárdája megerősítette, hogy kölcsönvette a brazil első osztályú bajnokságból (Campeonato Brasileiro) tavaly kiesett Grêmio csapatától a tapasztalt szélső, Douglas Costa játékjogát.

A 31 éves brazil szélső egész pályafutása során több mint 400 profi mérkőzésen lépett pályára és összesen 21 trófeát nyert csapataival, miközben hazáján kívül megfordult Németországban, Olaszországban és Ukrajnában. Costa 2021-ben tért vissza nevelőcsapatához, azonban ő sem tudta megakadályozni a Grêmio fájó kiesését. Menet közben 26 pályára lépés alatt három találat és két előkészítés fűződött a nevéhez.

A tapasztalt labdarúgó 2010 januárjában még az ukrán Sahtar Donyeck kedvéért hagyta el hazáját, majd szerepelt felváltva szerepelt a Bayern München (2015-2018, 2020-2021) és a Juventus (2018-2020) alkalmazásában, hol a bajorok adták kölcsön a torinóiaknak, hol fordítva.