Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget érhet az Atalanta sztárjának szezonja

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta csapatának meghatározó játékosa a jelek szerint hosszabb kihagyással számolhat legutóbbi sérülése után…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint az Atalanta elmúlt hétvégén lesérülő gólerős támadója, Duván Zapata combhajlító-izomsérülése következtében legalább két-három hónapos kihagyásra számíthat, de egyesek szerint az is előfordulhat, hogy a 2021-2022-es idényben már nem állhat többé csapata rendelkezésére.

A 30 éves kolumbiai gólfelelős az aktuális kiírásban 17 bajnokiról 9 találatnál tart, a legutóbbi fordulóban a Cagliari ellen csereként lépett pályára a második félidőben, ám sérülése miatt alig negyedóra játék után le kellett cserélni.

Zapata az elmúlt szezonban mindent egybevetve 19 gólt és 14 gólpasszt regisztrált 49 hivatalos pályára lépés alatt, összességében pedig három idény alatt 153 tétmeccs során 78 alkalommal tudott eredményes lenni jelenlegi klubja színeiben. A 2013 óta Olaszországban szereplő támadó a bergamóiak előtt a Napoli, az Udinese és a Sampdoria csapataiban is szerepelt.