Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Albán válogatott védőt igazolt a Honvéd – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd gárdája újabb erősítést jelentett be egy légiós megszerzésével…

 

A Budapest Honvéd csapata hivatalos oldalán számolt be róla, hogy vételi opcióval kölcsönvette az albán válogatott szélső védő, Albi Doka játékjogát a horvát HNK Gorica gárdájától.

Albi Doka személyében egy gyors, technikailag képzett jobb oldali védővel erősödött a keretünk, aki lendületes játékával előszeretettel segíti a támadásokat is. Mindenképpen azt szerettük volna, hogy több alternatívánk legyen erre a posztra” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

A 24 esztendős játékos a KF Tirana csapatánál kezdte karrierjét, itt debütált a felnőttek között is, négy idény alatt 100 tétmeccsen szerepelt az együttesben, ezeken pedig négy gólt és három gólpasszt jegyzett. Első felnőttszezonjában Albán Kupa-győztes lett, míg utolsó tiranai idényében bajnoki címet ünnepelhetett. 2020 nyarán szerződött Horvátországba, ahol 41 találkozón szerepelt, egy gólt szerzett és két gólpasszt adott. Az albán felnőttválogatottban 2020 novemberében, a Koszovó elleni győztes meccsen debütált. Összesen hétszer szerepelt a nemzeti csapatban, a Magyarországgal szemben 1-0-ra megnyert, tavaly szeptemberi vb-selejtezőn is kezdőként lépett pályára.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a Honvéd egy nagy múltú, jelentős klub, egyértelműen előrelépést és remek fejlődési lehetőséget jelent számomra, hogy csatlakozhatok a csapathoz. Készen állok a kihívásra, jó formában érzem magam, alig várom, hogy edzésbe állhassak és elkezdhessem a közös munkát a társakkal. Bízom abban, hogy a lehető legjobb eredményt érjük majd el együtt” – tette hozzá a kispestiek új szerzeménye.

A Honvéd a téli átigazolási időszakban korábban Marko Petkovics és Olekszandr Petruszenko megszerzésével erősítette keretét.