Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eriksen készen áll a visszatérésre

A tavaly nyáron még újraélesztett Christian Eriksen a kényszerű klubváltását követően a héten edzésbe állt új csapatánál, és hamarosan újra mérkőzésen játszhat…

(Photo by Steven Paston/PA Images via Getty Images)

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brentford csapatához leszerződő Christian Eriksen a hétfői napon edzésbe állt és teljesen biztos benne, hogy egészsége lehetővé teszi, hogy hamarosan újra mérkőzéseken játsszon:

“Azért vagyok itt, hogy újra a Premier League-ben játsszak, jól érzem magam. Remélem már nem kell sokat várnom, hogy segíthessek a Brentford csapatának. Ha bármi kétség lenne az egészségemet illetően, nem térnék vissza a pályára. Bízom az orvosokban, bízom a szívemben, bízom a defibrillátoromban.”

Mint ismeretes, a 29 éves középpályás a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Addigi csapata az olasz Inter azonban így nem foglalkoztathatta őt, mivel az olaszországi jogszabályok értelmében ilyen beavatkozással senki nem végezhet profi sportot, így a milánói klubbal múlt decemberben szerződést bontott, a közelmúltban pedig a PL egyik kis csapatához szerződött le, amely több honfitársát is foglalkoztatja.