Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: Döntetlennel zárult a portugál rangadó

Kétgólos hátrányból állt fel a Porto, így megvédve előnyét a Liga Portugal tabellájának az élén.

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

Portugália egyik legfontosabb rangadóját játszották le a 22.  forduló alkalmával, hiszen a tabella élén álló FC Porto fogadta hazai pályán a második helyen tanyázó Sporting CP-t, amely mindössze 6 ponttal van lemaradva az éllovassal szemben.

Míg a Benfica és a Braga mondhatni kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból, addig a Sporting jó eséllyel vághatott neki az összecsapásnak, hogy ismét 3 pontot faragjon a hátrányából, azonban a bombasztikus kezdés csúfos zárással járt a Porto otthonában.

Míg az első félidő folyamán Paulinho és Santos góljai révén úgy tűnt, hogy a Sporting könnyedén lezárja idejekorán a mérkőzést, addig Vierira szépítő találata és Coates 49. percben kapott piros lapja visszahozta a Porto reményeit.

Az éllovas kiegyenlítése szinte törvényszerű volt emberelőnyben, Taremi pedig a 78. percben ugyan meg is szerezte a hazaiak második találatát, az erős hajrá ellenére elmaradt a Porto fordítása, így továbbra is 6 pontos előnyben vághat neki a csapat a szezon hátralévő részének.

Porto – Sporting CP 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Vierira (38.) Taremi (78.) ill. Paulinho (8.) Santos (34.)
Kiállítás: – ill. Coates (49.)