Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vetélytárshoz került a Boca Juniors támadója – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) szereplő Boca Juniors csapata által létszámfeletti támadónak megtalálták az új klubját…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A tavalyi első argentin bajnoki kiírás megnyerésével története első országos bajnoki címét begyűjtő Colón együttese hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy szerződtette a Boca Juniors csapatától a rutinos támadót, Ramón Ábilát.

A 32 éves córdobai születésű támadó 2018 és 2021 között minden sorozatot figyelembe véve 81 mérkőzésen 34 gólt szerzett az Boca Juniors színeiben, a 2020-as Copa Diego Armando Maradona-sorozat küzdelmei alkalmával például hat találatig jutott. A “Wanchope” becenévre hallgató támadó korábban a másodosztályú Instituto és az Huracán színeiben ontotta a gólokat, de kipróbálta magát az akkor még a brazil első osztályban szereplő Cruzeiro soraiban is, ahol szintén nem okozott csalódást. Szűk három éven át az “arany-kékek” húzóembere volt, a River Plate elleni emlékezetes, 2018-as Libertadores-kupa-döntőben is betalált.

Ábila múlt áprilisban az MLS-be került, ám sem a Minnesota United, sem pedig a D.C. United csapata nem volt vele elégedett, így játékjoga az elmúlt naptári esztendő végeztével visszakerült a “genovaiakhoz”, akik azonban szintén nem tartottak igényt az egykori meghatározó játékos szolgálataira.