Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi nyitott a mellőzöttekre és a honosított játékosokra

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a minap évindító sajtóbeszélgetést tartott, melyen a nemzeti csapat jövőjéről, kilátásairól beszélt…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Nemzeti Sport részére adott interjú keretein belül elárulta, hogy a nemzeti együttes soron következő keretét március 14-én fogja nyilvánosságra hozni, és egyes játékosokról is említést tett:

“Biztos, hogy Ádám Martin közelebb van a nemzeti csapathoz, mint eddig bármikor. Megfogadta azokat a személyes tanácsokat, amelyeket az utóbbi időben kapott, többet fut, gyorsabb, dinamikusabb és fittebb, mint valaha. A télen Ciprusra szerződő Novothny Somát is figyeljük, Németország után ott több lehetőséghez juthat, de a meghívó szempontjából jelenleg a Paks csatára van jobb helyzetben. Schäfer András és a Young Boyshoz szerződő Varga Kevin is előrelépett, és figyelemre méltó Bognár István Ciprusra szerződése is. Minden játékosra odafigyelünk, aki az NB I-nél erősebb bajnokságba kerül, és új kihívással kell megküzdenie.”

Rossi ugyanakkor elmondta, hogy a Puskás Akadémiában játszó Corbu Marius honosítására egyelőre nincs lehetőség, mert a felmenői bár magyarok, nem Magyarországon születtek, és még nincs öt éve, hogy ebben az országban futballozik. Hozzátette, hogy a nagyszülei révén magyar származású Callum Stylest is figyelik, aki a mester szerint nagyon jól illeszkedne a válogatottba, több pozíción is használható a középpályán. Véleménye szerint a napokban Újpestre hazatérő Kádár Tamás előtt sem zárult be végleg a válogatott kapuja.

A magyar válogatott soron következő két felkészülési mérkőzésén március 24-én Szerbiát fogadja, március 29-én pedig Észak-Írország vendége lesz.

“Terveim szerint a legerősebb összeállításban fogunk játszani. Az összes Bundesligában szereplő játékosnak küldünk meghívót, aztán meglátjuk, a klubjuk hogy áll a kérdéshez. Megtörtént már, hogy az egyesület igyekezett nyomást helyezni a játékosra, és nem szívesen engedte el. Ennek kapcsán annyit mondhatok, hogy tiszteljük a klubokat, a korrekt viszony fenntartására törekszünk, de cserében elvárjuk, hogy ők is így álljanak hozzánk. A jogainkkal és a lehetőségeinkkel is tisztában vagyunk. Ha azt akarják, hogy az adott futballista ne lépjen pályára Szerbia és Észak-Írország ellen, akkor ezt ne a játékoson keresztül, hanem közvetlenül velünk közöljék” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.