Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadná fiatal csatárát a Juventus – sajtóhír

Az olasz rekordbajnok Juventus által múlt nyáron nagy reményekkel igazolt tehetséges támadó nem kapja meg a kellő lehetőséget az első csapatnál, így komolyan fontolóra vették a kölcsönadását…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Calciomercato híresztelései szerint a svájci Basel gárdája szívesen kölcsönvenné az idény hátralévő részére a Juventus soraiban mellőzött fiatal brazil támadó, Kaio Jorge játékjogát, akinek megszerzése iránt állítólag orosz csapatok is érdeklődést mutatnak.

A 2002-es születésű támadó tízéves korától kezdve az annak idején Pelét és Neymart is foglalkoztató Santos akadémiáján nevelkedett, edzői a kezdetektől fogva hatalmas jövőt jósoltak neki. A felnőttek között 2018 szeptemberében debütált 16 esztendősen, a brazil országos bajnokság valaha volt kilencedik legfiatalabb játékosaként. Ugyan az előző kettő bajnoki idényben is pályára lépett epizódszereplőként, az első igazi szezonja a 2020-as kiírás volt a felnőttek között, mely során 28 bajnokin négy gólt lőtt, míg a Libertadores-kupa döntőjéig való menetelés során 12 fellépés alatt ötször volt eredményes. 2021-ben az állami bajnokságban háromszor, az országos bajnokságban egyszer talált be.

Kaio Jorge kilenc bajnokin és két kupameccsen jutott epizódszerephez a 2021-2022-es idény során a Juventusnál.