Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az utolsó pillanatban egyenlített a Juve az Atalanta ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 25. fordulójában az Atalanta a Juventus fogadta. Kiegyenlített meccs volt, amin végük a bergamóiak szerezték meg a vezetést, de hajrában jött Danilo és pontot mentett a torinóiaknak.

(Photo by Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A 3. percben már megvillant a Juve új igazolása, Vlahovics, amikor kapásból lőtt volna a léc alá, de Sportiello remek mozdulattal ütötte fölé a labdát. Az Atalanta játszott fölényben a játék képét tekintve, de helyzeteik nem nagyon voltak. A 12. percben McKennie cselezte ki a védőjét, majd középre ívelt, ahonnan Vlahovics a jobb alsó mellé fejelt. A 14. percben Dybala csak centikkel vétette el a jobb felsőt, majd három perccel később Vlahovics lövését védte Sportiello. A 28. percben veszélyes helyről jöhetett szabadrúgással az Atalanta, de Muriel jócskán fölé lőtte azt. A 31. percben a kolumbiai csapott le Szczesny kiütött labdájára, de hiába volt ziccerben, csak mellé lőni tudta a játékszert. Ezt követően percekig csak szabálytalanságok és reklamálások érkeztek, amiket sárga lappal jutalmazott a játékvezető, majd a játékrész zárásaként a 45. percben Koopmeiners passzából Boga került helyzetbe a tizenhatoson belül, de lövését de Ligt fejjel mentette.

A második félidő egy Atalanta-helyzettel indult, amikor a 47. percben De Roon bombázott nagyjából 17 méterről, de Szczesny kiütötte a bal alsóba tartó labdát. Az 56. percben viszont Vlahovics került megint helyzetbe, de a léc alá tartó labdát a kapus bravúrral kitolta. Ezt követően nagyon nyomott a Juventus, és az 59. percben Rabiot lőtt centikkel a bal alsó mellé. A 69. percben szerencséje volt a hazaiaknak, mivel egy szöglet után Djimsiti fejese felszabadítás helyett a kapu felé ment, és csak centikkel kerülte el azt. A 76. percben viszont vezetést szerzett az Atalanta: Malinovszkij kapta meg a labdát egy legurítás után, majd 23 méterről, ballal lőtt a jobb felsőbe lőtt. A 84. percben akár növelhette is volna az előnyét a bergamói csapat, ám Hateboar lövése csak a felsőlécet találta el. Nem bírta ki azonban a végéig az Atalanta, mivel a Juventus a 92. percben egyenlített, és ezzel pontot is mentett: Dybala szöglete után remekül kanyarodott középre a labda, ahol Danilo emelkedett a legjobb ütemben, és a kapu jobb oldalába fejelt.

Atalanta – Juventus 1-1 (0-0)
Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo) Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Malinovszkij (76.) ill. Danilo (90+2.)
Sárga lap: Djimsiti (35.), Hateboer (36.) ill. Danilo (38.), Vlahovic (42.), de Ligt (75.)
Kiállítás: – ill. –

Atalanta: Sportiello; Tolói, Demiral, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Zappacosta (Maehle, 60.); Koopmeiners; Muriel (Malinovszkij, 60.), Boga (Pasalic, 90+1.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Juventus: Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci (Cuadrado, 79.), De Sciglio; McKennie (Kean, 81.), Locatelli, Rabiot (Arthur, 86.); Dybala, Vlahovics, Morata (Aké, 86.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A forduló eredményei:

Szombat
Lazio 3–0 Bologna
Napoli 1-1 Inter
Torino 1–2 Venezia

Vasárnap
AC Milan 1–0 Sampdoria
Empoli 1–1 Cagliari
Genoa 1–1 Salernitana
Verona 4–0 Udinese
Sassuolo – Roma 2-2
Atalanta – Juventus 1-1

Hétfő
20:45 Spezia – Fiorentina (Tv: Sport 1)