Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: újabb lépéssel közelebb a bajnoki címhez a Trabzonspor – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján az első két helyezett mérte össze tudását egymással…

A listavezető Trabzonspor esélyeshez méltóan, 2-1-es győzelmet aratott hazai környezetben a Konyaspor gárdája felett, ezzel tovább növelte előnyét a török tabella élén. A házigazda az első negyedóra végéhez közeledve Cornelius bal oldali elfutását követően Edin Visca lőtt a tizenhatoson belülről védhetetlenül a hálóba. A továbbiakban is fölényben játszott a listavezető és több helyzete is lett volna az előny növelésére, melyek azonban rendre kihasználatlanul maradtak. A második félidőben a vendégek már ígéretes akciókat vezettek, de képtelenek voltak kiegyenlíteni. Ehelyett a játékrész derekánál a nigériai Nwakaeme egy nem mindennapi szólót követően a kapu előteréből gólpasszt adott az ismét eredményes Edin Visca részére, aki közelről talált be. A Konyaspor mindent egy lapra feltéve támadott a hajrában, és az utolsó tíz percen belül az albán Sokol Cikalleshi fordulásból megeresztett bombájával feljebb is tudtak zárkózni, de egyenlíteni képtelenek voltak.

A Trabzonspor immár 12 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a most legyőzött Konyaspor előtt, amely ugyan egyel kevesebb mérkőzést játszott, míg őket további négy csapat követi azonos pontszámmal, akiknek viszont már 20 (!) pont a hátránya a listavezetőtől számítva.

Trabzonspor – Konyaspor 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Visca (13., 67.), ill. Cikalleshi (83.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye