Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Két pontot veszítettünk, mégis örülhetünk!”

A következőképpen értékelte a lefújást követően csapata barcelonai derbin nyújtott teljesítményét az FC Barcelona trénere, Xavi. 

“Két pontot veszítettünk, de mégis örülhetünk a hajrában történtek miatt!” – idézi a katalán Sport című lap a Barca trénerét.

“Meg voltak a lehetőségeink ahhoz, hogy lezárjuk a meccset. Ezt meg kellett volna tennünk! Ott volt Gavi érvénytelenített gólja. De említhetném, hogy utána, amikor a legjobban játszottunk, akkor kaptunk újabb gólt. Nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt, erre pedig ráfizettünk. Úgy gondolom, meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, így hát nem vagyunk elégedettek az egy ponttal!” – folytatta Xavi, majd rámutatott arra, hogy szerinte miben kell még egy nagyobbat fejlődniük.

“A helyzetkihasználásunkat már említettem. Dolgoznunk kell azért is, hogy ne kapjunk olyan könnyű gólokat, mint amilyen a második volt. A futball a hibák játéka is, ezeket kell minimalizálnunk!” – így a katalánok mestere, majd végezetül természeten nem mehetett el szó nélkül a csapat számára egy pontot a ráadás utolsó perceiben megmentő Luuk de Jong teljesítménye mellett.

“Luuk hozzáállása példaértékű. Ezt a csapat előtt is elmondtam! Egy igaiz góllövő játékos, akit pontosan ezért is küldtünk pályára. Az utóbbi időszakban nem egyszer igazolta már, hogy lehet rá számítani!” – méltatta Xavi holland csatárát.