Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám váratlanul klubot válthat – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint a magyar válogatott csapatkapitánya elhagyta német klubját és Svájcban folytatja pályafutását…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Bild és a Nemzeti Sport egyaránt úgy értesült, hogy a magyar válogatott rutinos támadója, Szalai Ádám elhagyta a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Mainz együttesét és a svájci Basel csapatában folytatja pályafutását.

A német lap arról számolt be, hogy a Bundesliga-csapat eredetileg meg akarta volna várni, hogy mikét alakul a magyar támadó formája és egészsége a múlt év végén végzett fejműtétjét követően, azonban a svájci klub hirtelen ajánlatot tett érte és a kiszivárgott információk értelmében másfél évre szóló megállapodást kötött Szalaival.

A 34 éves csatár először 2010 és 2013 között volt a Mainz játékosa, majd 2019-ben tért vissza a klubhoz, miután a két időszak közt a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover 96 csapataiban szerepelt. Német klubja színeiben összesen 135 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 28 gólt szerzett. Szalai utánpótláskorában a Kispest Honvéd és az Újpest csapataiban pallérozódott, illetve fiatalon megfordult a Real Madrid Castilla együttesében. Ezen kívül viszont a teljes karrierje során csak Németországban futballozott eddig.

A Basel jelenleg a harmadik helyen áll a svájci bajnokságban, ahová a közelmúltban éppen egy másik magyar válogatott játékos, Varga Kevin is leszerződött, aki a rivális Young Boys kötelékébe került török klubjától kölcsönben.