Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Szalai Attiláék otthon szenvedtek vereséget

A nemzetközi kupasorozatok heti folytatásában a csütörtöki napon az Európa-konferencialiga aktuális körének mérkőzései is lebonyolításra kerültek a legjobb 16 közé jutásért…

A Slavia Praha gárdája magabiztos játékkal, idegenben győzte le 3-2-re a Fenerbahce együttesét. A kiegyenlített első félidő végén a cseh bajnok egy hosszú támadás végén ragadta magához az előnyt, miután az elefántcsontparti Ibrahim Traore Szalai díszkíséretében értékesített egy kipattanót. A második játékrész elején a görög Dimitrios Pelkas jóvoltából egyenlített a Fener, de kisvártatva rövid időn belül újabb két gólt szerzett a Slavia, Szalai Attila balul sikerült szerelését követően Oscar Dorley bombázott a hálóba, majd az éppen a magyar hátvéd helyén leforduló Ondrej Lingr szerzett ziccergólt. A török csak a hajrára tudtak felocsúdni a sokkhatásból, amikor a korábban gólpasszt jegyző Ferdi Kadioglu szépített, életben tartva ezzel a reményeket a prágai visszavágóra.

Fenerbahce – Slavia Praha 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Pelkas (58.), Kadioglu (83.), ill. Traore (45.), Dorley (62.), Lingr (64.)

A dán Midtjylland és a görög PAOK találkozásán egyetlen gól döntött a pályaválasztó javára, amely a 20. minutumban született, Joel Andersson a büntetőterületen belülről volt eredményes Evander bejátszását követően. Ezáltal az északiak minimális lépéselőnybe kerültek a visszavágóra.

Midtjylland – PAOK 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Andersson (20.), ill.

Az esélyesebb PSV Eindhoven csapata egy korai kósza találattal diadalmaskodott 1-0-ra a Maccabi Tel Aviv ellen. Cody Gakpo után a hazaiak további lehetőségei kimaradtak, az izraeli gárda pedig hiába veszélyeztetett a meccs hajrájában, egyenlíteni képtelenek voltak.

PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Gakpo (11.), ill.

A Rapid Wien csapata ugyancsak egygólos előnyt szerzett magának a maga párharca hazai odavágóján a Vitesse ellen. A bécsiek már az első negyedórában kétgólos vezetéshez jutottak, és sokáig úgy tűnt, hogy magabiztos győzelmet arathatnak, ám a második félidő derekánál tíz emberre fogyatkoztak. A holland gárda létszámfölényben a hajrában szépíteni tudott, így a Rapid csak 2-1-re nyerte meg a hazai felvonást.

Rapid Wien – Vitesse 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Druijf (1.), Grull (16.), ill. Openda (74.)
Kiállítva: Stojkovic (65.), ill.

Európa-konferencialiga, a 16. közé jutásért, további program

21:00 Celtic – Bodö/Glimt
21:00 Leicester City – Randers
21:00 Olympique Marseille – Qarabag
21:00 Sparta Praha – Partizan Beograd