Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Hertha védőjével erősítene az RB Leipzig! – sajtóhír

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint a Hertha Berlin védőjével, Dárdai Mártonnal erősítené meg a keretét.

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

A Sport Bild legfrissebb beszámolója alapján az RB Leipzig együttesének alaposan átalakulhat a védelme a nyár folyamán. A hírek szerint ugyanis távozhat az együttestől Nordi Mukiele és Marcel Halstenberg is, így a lipcsei gárdánál mindenképp szükség lenne új igazolásokra. A források alapján a Leipzignek 3 fő kiszemeltje van, két Wolfsburg játékos, Ridle Baku és Maxence Lacroix személyében, valamint a Hertha Berlin középhátvédje Dárdai Márton is a lehetséges célpontok között szerepel. A Sport Bild szerint a klub még nem kezdett komoly tárgyalásokba egyik féllel sem, mivel a mozgásterüket erősen befolyásolja az, hogy hol fognak végezni az idény végén. Az RB Leipzig ugyan jelenleg a 4. helyen áll a bajnokságban, ami BL indulást jelentene a következő szezonra, de előnyük mindössze 3 pont a 10. helyezett Frankfurt előtt is, így még messze nem dőlt el, hogy Gulácsi Péterék jövőre milyen nemzetközi kupasorozatban fognak szerepelni.

Dárdai Márton a Hertha Berlin színeiben ebben a szezonban 9 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti a fővárosi csapathoz. Piaci értékét 6 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.