Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Különleges szobrot kapott a chileiek új kedvence

A világbajnoki kvalifikációért szélmalomharcot vívó Chile fiatal angol származású támadója iránt a helyiek rajongása új szintre lépett…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

Az angol születése révén a szigetország korosztályos válogatottjaiban szereplő Ben Brereton édesanyja chilei születése miatt a felnőtt korosztályban végül a dél-amerikai ország nemzeti együttesét választotta. A 22 éves erőcsatárt különleges stílusa és elkötelezettsége miatt hatalmas szeretet veszi körül választott hazájában, a minap pedig édesanyja szülővárosában, Pencóban a minap egy fából készült életnagyságú szobrot adtak át, amely a játékost ábrázolja.

Brereton klubszinten eddig kizárólag Angliában játszott, a felnőttek között a Nottingham Forest és a Blackburn Rovers szerelését viselte eddig, utóbbi klubot 2018 óta szolgálja. A chilei válogatottban a tavalyi bemutatkozása óta 12 találkozón összesen négy gólt szerzett, betalált a tavalyi Copa Américán és az aktuális vb-selejtezők során is.

A fiatal támadó jelenleg sérüléssel bajlódik, és egyelőre erősen kérdéses, hogy vajon részt vehet-e Chile utolsó két, sorsdöntő világbajnoki selejtezőjén március végén, amikor a La Roja Brazíliával idegenben, Uruguayjal hazai környezetben fog megmérkőzni. A kétszeres Copa-győztes jelenleg csak a dél-amerikai kvalifikációs sorozat hatodik helyét birtokolja, amellyel lemaradna a katari vb-ről.