Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Születésnapját ünnepli minden idők legjobb olasz játékosa

Ezen a napon ünnepli születésnapját sokak szerint minden idők legjobb olasz labdarúgója, akit hazájában a mai napig bálványként tisztelnek…

(Photo by Robert Daemmrich Photography Inc/Sygma via Getty Images)

A mai napon ünnepli 55. születésnapját minden idők legkiválóbb technikai adottságokkal megáldott olasz labdarúgója, Roberto Baggio.

A pályafutása során a Vicenza, a Fiorentina, a Juventus, az AC Milan, a Bologna, az Inter és a Brescia csapataiban szereplő legendás “Copfocska” 452 olasz élvonalbeli bajnokin 205 gólt szerzett. A stoplist közel két évtizede, 2004-ben akasztotta végleg szögre, de az idősebb futballrajongók emlékezetében máig élénken él személye. Baggio az 1994-es vb döntőjében elhibázta a mindent eldöntő tizenegyest, de 1988 és 2004 között 56 mérkőzésen 27 gólt szerzett az Azzurri színeiben.

Születésnapja alkalmából 32 esztendős lánya, Valentina a következő sorokkal köszöntötte a legendát:

Szeretlek, mert anyát választottad 40 évvel ezelőtt és még ma is úgy szeretitek egymást, mint a kamaszok. Szeretlek, mert elvittél DisneyLandbe, amikor Párizsban voltál, hogy átvedd az Aranylabdát. Szeretlek, mert egy egyszerű ember vagy, aki szereti a természetet, az állatokat és azt is szeretem, ahogy a Pandánkkal körbekocsikázunk, hogy megcsodáljuk, hogyan változik a környezet. Szeretlek, mert Te vagy a Tiramisum első számú rajongója. Szeretlek, azért amiért órákon át képes lennél kártyázni velem. Szeretlek, mert csodálatos családunk van. Szeretlek, mert egy napon szeretnék egy olyan férfit találni, aki úgy néz rám, mint ahogy te anyára 40 év után. Szeretlek, mert csodálatos nagypapa leszel. Szeretlek, mert ha bemegyünk a boltba, akkor kifosztjuk az egészet. Mi mindennap megünnepeljük az életet. Isten éltessen sokáig, Apa!

Isten éltesse őt sokáig!