Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válságértekezletet tart a Dortmund – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Borussia Dortmund csapata csütörtökön súlyos, 4-2-es vereséget szenvedett az Európa-liga playoff-körében a Rangers ellen hazai pályán…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A Sky Sport információi szerint a Borussia Dortmund vezetősége válságértekezletet hívott össze a csütörtöki Európa-liga-fiaskót követően, melyen a várakozások szerint a csapat helyzetét, illetve Marco Rose vezetőedző pozícióját egyaránt elemezni fogják.

A múlt nyáron kinevezett 45 éves szakember irányítása alatt a BVB 33 mérkőzésből 20-at megnyert 12 vereség és egyetlen döntetlen mellett. Mindenképpen csalódást keltő volt azonban a csapattól, hogy a Bajnokok Ligájában képtelen volt továbbjutni, hiszen a Dortmund csak harmadik helyen végzett csoportjában az Ajax Amszterdam és a Sporting CP mögött, így az Európa-ligában folytatja nemzetközi szereplését, ahol éppen méretes pofonba szaladt bele. Emellett a sárga-feketék a német bajnokságban 15-1-6-os mérleggel a második helyet foglalják el, de így is hat ponttal le vannak maradva a rendre botló éllovas Bayern München mögött.

Nyilván a Dortmund idei szereplésére alaposan rányomja a bélyegét Erling Haaland bizonytalan helyzete, a norvég gólgyáros ugyanis hosszú ideje a távozással kacérkodik, és egy-egy nyilatkozatából úgy tűnik, hogy a vezetőség sem kezeli megfelelően, vagy legalábbis a játékos megelégedése szerint a helyzetet. A csapat legjobb játékosa ráadásul sérülések miatt időről időre hiányzik, a Rangers elleni fiaskón sem lépett pályára.

Rose korábban többek közt a Red Bull Salzburg (2017-2019) és a Borussia Mönchengladbach (2019-2021) csapatait irányította.