Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Mainz a hajrában fordított a Leverkusen ellen – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) hétvégi, 23. fordulójának pénteki nyitómeccsén a harmadik helyezett Bayer Leverkusen az élcsoport felé kacsintgató Mainz vendége volt…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Fordulatos mérkőzésen a Mainz 3-2-re győzte le a Bayer Leverkusen csapatát péntek este a Mewa Arenában. Az első játékrész során a vendéglátók voltak kezdeményezőbbek, de mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd a szünethez közeledve a “gyógyszergyáriak” ragadták magukhoz az előnyt Patrik Schick (bal)szerencsésen megpattanó lövésével. A térfélcsere után az 57. minutumban csattanós hazai válasz érkezett, ugyanis Aaron Martin a tizenhatos előteréből hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott Hradecky kapujába. Három perc múlva át is vehette volna a vezetést a Mainz, azonban Onisiwo találatát nem adták meg. A Leverkusen az utolsó negyedóra előtt visszavette a vezetést, egy szépen kijátszott akció végén Lucas Alario a tizenegyespont magasságából tüzelt a hálóba. A házigazda azonban nem adta fel, és a hajrában előbb egy rövid felszabadítást követően Jean-Paul Boetius bombájával kiegyenlített, majd percekkel később egy hatalmas kapu előtti kavarodás végén a csereként beálló Marcus Ingvartsen találta meg és gurította be a játékszert.

A Leverkusen a harmadik helyen nem tudott közelebb zárkózni az első kettőre, a Mainz pillanatnyilag hetedik a Bundesliga tabelláján.

Mainz – Bayer Leverkusen 3-2 (0-1)
Gólszerzők: A. Martin (57.), Boetius (84.), Ingvartsen (88.), ill. Schick (35.), Alario (74.)

 

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Mainz – Bayer Leverkusen 3-2

Szombat:
15:30 Augsburg – Freiburg
15:30 Arminia Bielefeld – Union Berlin (tv: Arena 4)
15:30 VfB Stuttgart – VfL Bochum
15:30 Wolfsburg – Hoffenheim (tv: Spíler 1)
18:30 1. FC Köln – Eintracht Frankfurt (tv: Arena 4)

Vasárnap:
15:30 Bayern München – Greuther Fürth (tv: Arena 4)
17:30 Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach (tv: Arena 4)
19:30 Hertha BSC – RB Leipzig (tv: Arena 4)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye