Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordítva győzedelmeskedett a Liverpool – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójában a Liverpool igyekezett tapadni és nyomást gyakorolni a Manchester Cityre, ami össze is jött a sereghajtó legyőzésével.

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Az első játékrészben hiába mutatott be totális futballt a Liverpool és próbálkozott rengeteg alkalommal a gól azonban nem jött össze. A második félidőben viszont igen, de az hatalmas meglepetésre a Norwich szerezte, a 48. percben Rashica juttatta előnyhöz a Kanárikat (0-1). A Vörösöknek hiába ment gyengébben a második félidő, de 4 perc leforgása alatt így is sikerült megfordítaniuk a találkozó állását. Előbb Sadio Mané tudott betalálni Tsimikas átadásából a 64. percben (1-1), majd a 67. minutumban már Salah révén a vezetést is megszerezte a Jürgen Klopp vezette alakulat (2-1). A hazaiak újdonsült támadója, Luis Diaz a kezdőben kapott helyet és olyannyira jól megállta a helyét, hogy a 81. percben megnyugtatóvá tette a Liverpool előnyét első találatával a csapatban (3-1). A Vörösök győzelmükkel nyomása alá helyezték az este pályára lépő éllovas Manchester Cityt, míg a Norwich csak sereghajtó.

Liverpool – Norwich 3-1 (0-0)
Játékvezető: M. Oliver, Helyszín: Anfield Road (Liverpool)
Gólszerzők: Mané (64.), Salah (67.), L. Diaz (81.) ill. Rashica (48.)

A mérkőzés videós összefoglalója


Az Aston Villa hiába volt mezőnyfölényben és próbálkoztak nagyon sokat, de a kaput nem igazán sikerült eltalálni. Aminek, mint kiderült később meg is lett az eredménye, ugyanis a Watford a kevés lehetőségeinek egyikével élni tudott, és a 78. percben a nigériai támadó, Emmanuel Dennis megszerezte mind a három pontot a csapatának. A Watford ezzel a győzelmével még mindig a kieső 18. helyet foglalja el, viszont így jobbak a kilátásaik, a hazaiak pedig egyre inkább távolodnak el a tabella első felétől.

Aston Villa – Watford 0-1 (0-0)
Játékvezető: R. Jones, Helyszín: Villa Park (Birmingham)
Gólszerző: E. Dennis (78.)

A 26. forduló teljes menetrendje
Szombat
West Ham – Newcastle 1-1
Arsenal – Brentford 2-1
Aston Villa – Watford 0-1
Brighton – Burnley 0-3
Crystal Palace – Chelsea 0-1
Liverpool – Norwich 3-1
Southampton – Everton 2-0
18:30 Manchester City – Tottenham (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap
15:00 Leeds – Manchester United (Tv: Spíler 1)
17:30 Wolves – Leicester (Tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása

tabella: eredmenyek.com