Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: döntetlen a West Ham és a Newcastle derbije – VIDEÓVAL

Immár az utolsó harmadába lépett a Premier League 2021/22-es kiírása. A 26. forduló nyitányán az idén remeklő West Ham fogadta a feltámadóban lévő Newcastle Unitedet.

(Photo by Warren Little/Getty Images)

Premier League – 26. forduló
Óriási meglepetésre visszatért Kurt Zouma a West Ham kezdőcsapatába. A francia válogatott hátvéd a macskás botránya után még játszott egy bajnokit a londoniaknál, ám azóta két bajnokit is kihagyott. Azonban ma David Moyes ismét a kezdőcsapatba nevezte renitens játékosát.
Izgalmas és fontos meccs várt ma felekre. Igaz, a két United céljai az idei szezonban meglehetősen eltérőek. Ugyanis míg a „Kalapácsosok” a nemzetközi kupaindulásért evickélnek, addig a „Szarkák” a kiesőzóna elől iszkolnak. Igaz, a vendég Newcastle úgy érkezett ma Londonba, hogy az elmúlt három bajnokiját is megnyerte. Eddie Howe-nak azonban ma fontos hiányzókkal kellett számolnia: Alain Saint-Maximin és Kieran Trippier is sérülés miatt pihent.
A várakozásoknak megfelelően a West Ham szerzett vezetést Craig Dawson találatával, ám Joe Willock még a szünet előtt egalizált. A hazaiak szokás szerint teret engedtek a vendégeknek, akik így többet és veszélyesebben is tudtak támadni.
A második negyvenöt percben azonban már nem esett több gól, és a harcos játék ellenére döntetlen maradt a találkozó. Talán igazságos végkimenetelű találkozó.

West Ham United – Newcastle United 1-1 (1-1)
Helyszín: Olimpiai Stadion (London); Vezette: Chris Kavanagh
Gólszerző: Dawson (32.), ill. Willock (45+1.)

A meccs összefoglalója:

A 26. forduló teljes programja:

Szombat
West Ham United – Newcastle United 1-1
16:00 Arsenal – Brentford
16:00 Aston Villa – Watford
16:00 Brighon & Hove Albion – Burnley
16:00 Crystal Palace – Chelsea
16:00 Liverpool – Norwich City
16:00 Southampton – Everton
18:30 Manchester City – Tottenham Hotspur

Vasárnap
15:00 Leeds United – Manchester United
17:30 Wolverhampton Wanderers – Leicester City

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: