Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schäfer: “Megtiszteltetés, hogy a Bundesligában játszhatok…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott középpályása januárban a német bajnokság (Bundesliga) élmezőnyében tanyázó csapathoz szerződött…

(Photo by Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)

A magyar válogatott középpályása, Schäfer András a minap a Kicker részére adott interjút, melyben az Union Berlin csapatánál szerzett tapasztalatairól és klubváltásának körülményeiről beszélt:

“Nem sűrűn látni olyat, hogy a közönség a vereség után is ünnepli a csapatot . Hatalmas megtiszteltetésnek éltem meg, hogy pályára léphettem a Bundesligában. A meccs sajnos nem úgy alakult, ahogy vártuk, hatékonyabbnak kellett volna lennünk a kapu előtt. Sokat gyakorolok, így napról napról javul a nyelvtudásom. A csapatmegbeszéléseken értem, amit az edző kér tőlünk, nem kell igénybe vennem tolmács segítségét.

Az Union Berlin volt az első klub, amely megkeresett, és a legkitartóbban akart szerződtetni  . A klubváltásom már a nyári Európa-bajnokság után szóba került, ám a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár akkor azt tanácsolta, várjak a tökéletes ajánlatra. Januárban elérkezett a pillanat, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített az átigazolásban.”

A 22 éves középpályás annak idején a Szombathelyi Haladás csapatában kezdte pályafutását, majd a felnőttek közt az MTK Budapest csapataiban mutatkozott be. Schäfert 2019 januárjában az olasz élvonalbeli Genoa igazolta le, amely azonban nem foglalkoztatta őt, de a Chievo Verona után előbb kölcsönben, majd végleg a felvidéki DAC csapatához került került, ahol alapemberré vált és a magyar válogatott tavalyi Eb-szereplése alatt is nélkülözhetetlen figurája lett Marco Rossi nemzeti csapatának.