Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új többségi tulajdonosa lett az Atalanta csapatának – HIVATALOS

A hosszú találgatások lezárásaként a szombati napon került bejelentésre, hogy az olasz bajnokságban (Serie A) évek óta az élmezőnyhöz tartozó Atalanta gárdáját megvette egy ismert amerikai cégcsoport…

 

Az Atalanta egyesülete a szombati napon jelentette be, hogy a klub többségi, mintegy 55 százalékos tulajdonjoga az amerikai Stephen Pagliuca és társasága tulajdonába került, akik többek közt az NBA-ben szereplő Boston Celtics társtulajdonosai, valamint érdekeltségi körükbe tartozik a Bain Capital magánbefektetési társaság.

A bergamói egyletet birtokló Percassi-család elmondása szerint a döntés mögött az áll, hogy szeretnék, ha az Atalanta egy nemzetközileg még ismertebb klub lenne.

A La Dea az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen a klub rendelkezik Olaszország egyik legerősebb utánpótlás bázisával, nagyszerű gazdasági modelljüknek köszönhetően pedig számtalan kevésbé ismert játékost vettek meg olcsón, akiket később jóval magasabb áron értékesítettek. Az Atalanta 2017 óta folyamatosan megméretteti magát a nemzetközi porondon, az elmúlt három szezon mindegyikében bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe is.