Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hátrányból kellett felállnia a Bayern Münchennek az utolsó helyezett Fürth ellen – videóval!

A Bochum elleni váratlan és kínos zakó után ezúttal az utolsó helyezett Greuther Fürth ellen szenvedett meg a Bayern München, amely hazai pályán kényszerült fordításra.

Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

A Gladbach elleni januári vereség; és a legutóbbi, Bochum elleni 4-2-es zakó után a Bayern nem engedhetett meg magának több botlást. A címvédő 6 pontos előnyből várhatta ezt a fordulót a Dortmund előtt – mindenképpen meg akarták tartani a megszerzett előnyüket a nagy riválissal szemben. Ehhez hazai pályán kellett behúzniuk a kötelező győzelmet az utolsó helyen álló Greuther Fürth ellen.

Az Allianz Arénában közel sem volt teltház és a Bayern játékosai is kissé álmoskásan kezdték a találkozót. Egyértelműen a vendégek voltak élesebbek és hatalmasat küzdöttek minden labdáért. A müncheniek viszont nem igazán lendültek játékba még az első percek után sem. Viszonylag lassú volt az iram és helyzeteket sem nagyon láthattunk az első félidőben – viszont ha volt kapu előtti esemény, rendszerint a Fürth támadói voltak a főszereplők. Linde kapust nem tudták  tesztelni a Bayern csatárai, ugyanakkor a túloldalon Ulreich még bravúrt is bemutatott. Egyértelműen a Fürth lehetett elégedettebb az első félidei produkcióval. Úgy pedig pláne, hogy közvetlenül a szünet előtt még a vezetést is sikerült megszerezniük: Hrgota szabadrúgása megpattant Sabitzer térdén és védhetetlenül pattant a hálóba. Féltávnál így pedig kinézett egy újabb blama a Bayern München számára.

Szerencséjükre sikerült erősen indítani a második játékrészt. Alig fél perc után a csereként beállt Gnabry tette be a labdát középre az alapvonalról, amit végül Lewandowski lőtt a kapuba. Ezzel a fura góllal pedig villámgyorsan javított helyzetén a hazai gárda – retteghettek a vendégek, hosszú félidő várt így rájuk. A Bayern hozzáállása jelentősen megváltozott és növeltek a csapásszámon. Be tudták szorítani ellenfelüket és hozták azt a domináns támadójátékot, amit mindenki már az első perctől elvárt tőlük. Más kérdés, hogy a Greuther Fürth játékosai nem adták könnyen magukat, így a Bayernnek meg kellett szenvednie a gólszerzésért.

A 61. percben viszont megtört a jég: egy gyors müncheni akció végén a jobbszélről, laposan betett labdát végül Griesbeck a saját kapujába továbbította. Ezzel az öngóllal pedig először a meccsen, már a Bayerné volt az előny. A Fürth ezek után még tudott veszélyeztetni, de a hajrában ismét a hazaiak villantak. Lewandowski egy szöglet utáni fejessel bebiztosította a csapata győzelmét – sőt, Chupo-Moting a 91. percben még hozzátett egyet és beállította a 4-1-es végeredményt.

Így a Bayern átmenetileg 9 ponttal vezet a Dortmund előtt, a Fürth pedig továbbra is utolsó.

Bayern München – Greuther Fürth 4-1
G.: Hrgota (43.), Lewandowski (46., 82.), Griesbeck (61. – öngól), Chupo-Moting (91.)

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Mainz – Bayer Leverkusen 3-2

Szombat
Augsburg – Freiburg 1-2
Arminia Bielefeld – Union Berlin 1-0
VfB Stuttgart – VfL Bochum 1-0
Wolfsburg – Hoffenheim 1-2
1. FC Köln – Eintracht Frankfurt 1-0

Vasárnap
Bayern München – Greuther Fürth 4-1
17:30 Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach (tv: Arena 4)
19:30 Hertha BSC – RB Leipzig (tv: Arena 4)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása