Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: ez a kezdő rohamoz ma a Valencia ellen – SAJTÓÉRTESÜLÉS

A ma reggeli Sport nagy lendülettel számolt be arról, hogy bizony izgalmas változtatásokat eszközölhet Xavi Hernández az FC Barcelona kezdőcsapatát illetően. A katalánok mai tizenegye sokkal inkább hasonlíthat a múlt hétvégire, semmint a csütörtökire.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Markáns változás lesz a Barcelona védelmében, hogy a veterán Gerard Piqué az Espanyol meccsen elkövetett buta kakaskodása miatt el van tiltva, így nem játszhat ma a Valencia ellen. A rangadón így kénytelen lesz gyorsan visszatérni a pályára a Ronald Araújo. Az uruguayi bekk a múlt heti sérülése után így a csapatkapitányt pótolhatja ma délután.

A Napoli elleni El-meccsen pihent az ifjú Gavi is többek között, ám ma már ismét a kezdőben köszönthetjük, természetesen a nemrég igazolt Pierre-Emerick Aubameyang kárára. Mindez persze nem véletlen, lévén a gaboni sokkal kevésbé használható az ellenfél kontráinak megszűrésére, sőt adott esetben a középpályára való visszavonásban.

A Sport jóslata szerint ezt a kezdőt láthatjuk a Barcát illetően:

Marc-Andréter Stegen – Jordi Alba, Eric García, Ronald Araújo, Sergino Dest – Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong – Gavii, Ferran Torres, Adama Traoré.

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Elche 2–1 Rayo Vallecano

Szombat
Granada 1–4 Villarreal
Osasuna 0–3 Atlético Madrid
Cádiz 1–1 Getafe

Real Madrid 3-0 Deportivo Alavés

Vasárnap
14:00 Espanyol – Sevilla
16:15 Valencia – Barcelona
18:30 Betis – Mallorca
21:00 Athletic Club – Real Sociedad

Hétfő
21:00 Levante – Celta Vigo