Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa szerint túl kritikusak Messivel szemben

A legutóbbi mérkőzését elveszítő Paris Saint-Germain nyári sztárigazolását egyre több és több kritika éri várakozáson aluli teljesítménye miatt…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Lionel Messi egyelőre korántsem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket a Paris Saint-Germain csapatában, de argentin honfitársa, a Sevillában futballozó Alejandro “Papu” Gómez kiállt mellette:

“Túlságosan kritikusan bánnak Lionel Messivel, ami abból a szempontból érthető, hogy az évek során magasra tette a lécet. Hajlamosak azonban elfelejteni, hogy húsz év után egyik napról a másikra váltott klubot. Új környezet, új éghajlat, új ország, új csapat, más nyelv, minden beilleszkedéshez időre van szükség, még neki is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét a legjobb formájában láthatjuk majd őt játszani a PSG-ben is.”

A sérülésekkel és formahanyatlással is bajlódó 34 éves argentin klasszis a Bajnokok Ligája idei kiírásában hat mérkőzésen öt gólt szerzett, míg a francia bajnokságban 15 találkozón kétszer volt eredményes új klubja színeiben nyolc gólpassz mellett.

A Sevilla rutinos szélső emellett arról is beszélt, hogy az argentin válogatott egyértelműen a vb-favoritok közé tartozik: “hazudnék ha azt mondanám, hogy nem. A Copa América nagyon sokat jelentett számunkra, és úgy gondolom, hogy az európai élcsapatok ellen is meg tudjuk állni a helyünket. Nyilván más focit játszanak, mint a dél-amerikai válogatottak, de a legtöbbünk Európában játszik és hétről hétre ellenük szerepel. Nincs okunk félni senkitől, már csak a történelem és a jelen szempontjából is azon csapatok közé tartozunk, akik esélyesek lehetnek a végső győzelemre”.