Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Sorozatban másodszor kapott ki a Puskás Akadémia!

A Puskás Akadémia és a Debreceni VSC összecsapásával vette kezdetét a labdarúgó NB I 21. fordulójának vasárnapi játéknapja.

Egy ígéretes Puskás Akadémia helyzettel indult a találkozó, miután Skribek az ötös vonalán fejelhetett, de a kísérlete jócskán elkerülte a kaput. A Loki viszont nem hibázta el az első nagy lehetőségét. A 17. percben Dorian Babunszki elé került a játékszer, aki a 16-oson belül kicselezte védőjét, majd védhetetlenül a hálóba zúdította a játékszert, 0-1! A bekapott gólt követően próbált fölénybe kerülni Hornyák Zsolt együttese, de nem tudták feltörni a debreceniek védelmét, akik veszélyes kontrákra rendezkedtek be.

A második játékrészben sem változott jelentősen a játék képe. A Puskás első komoly lehetősége a 68. percben alakult ki, amikor Stronati öt méterről a léc fölé fejelt. Nem sokkal később ezt a kihagyott helyzetet is megbüntette a Debrecen. A 69. minutumban Baráth beadására Dorian Babunszki érkezett, és becsúszva a kapuba továbbította a labdát, 0-2! A 78. percben végleg lezárhatta volna a mérkőzést a Loki, de Dzsudzsák beadását követően Tischler nem tudott közvetlen közelről a kapuba találni. A véghajrára fordulva majdnem szépítettek a hazaiak, de Szolnoki fejese a kapufát találta el, majd a kapu felé hulló labdát az egyik védő a gólvonalról kivágta. Újabb lehetőség már nem alakult ki, így a Debrecen két góllal jobbnak bizonyult a Puskás Akadémiánál. A Loki így egy rendkívül fontos sikert ért el, hiszen ezzel a 3 ponttal a Gyirmótot és a Honvédot is megelőzte a tabellán.

Puskás Akadémia – Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Helyszín: Pancho Aréna Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző: -ill. Babunski (18., 70.)
Sárga lapok: Joao Nunes (90+3.) ill. Poór (38.), Gróf (87.), Ugrai (87.)
Kiállítás:ill.

 

A 21. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mezőkövesd 0-0 Honvéd

Szombat:
Kisvárda 3-3 Paks
Gyirmót 0-1 Zalaegerszeg
MTK 0-0 Ferencváros

Vasárnap:
Puskás Akadémia 0–2 Debreceni VSC
17:45 Mol Fehérvár – Újpest (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: