Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: eltiltotta José Mourinhót az olasz szövetség – HIVATALOS

 

Ahogy arról beszámoltunk, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) vizsgálta az AS Roma vezetőedzőjét, José Mourinhót, amiért összekülönbözött a játékvezetővel a Hellas Verona elleni bajnoki mérkőzésen, mostanra pedig le is zárták az ügyet. 

 (Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az olasz szövetség közleménye szerint az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho kétmeccses eltiltást kapott azért, mert nem tudott viselkedni a Hellas Verona elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen

A portugál tréner a találkozón súlyos vádakkal illette a találkozó játékvezetőjét, Luca Pairettót, vitatta a döntéseit, belépett a pályára és fenyegetően is elindult felé. Emellett a kezével egy telefont formált és megjegyezte, hogy a bírót szándékosan küldték Rómába a Juventus közbenjárásával, utalva ezzel arra, hogy a játékvezető édesapja, Pierluigi Pairettó érintett volt a 2006-os bundabotrányban.

Mourinho a meccs 91. percében a reklamálás után dühében a lelátóra rúgott egy labdát, és ezért piros lapot kapott. Ezt követően azonnal elhagyta a pályát és nem jelent meg a találkozó utáni sajtótájékoztatón sem, amiért még 20 ezer euróra is megbüntették.

Az AS Roma jelenleg csak a 8. helyen áll a Serie A tabelláján.