Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az UEFA nem veszi el a döntőt az oroszoktól

Az Oroszország és Ukrajna közti konfliktus miatt számtalan nemzetközi szervezet kérte az európai labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy helyezze át máshova a Bajnokok Ligája idei döntőjét Szentpétervár városából…

Az UEFA rövid közleményben jelezte, hogy a Kelet-Ukrajnában való helyzet miatt egyelőre nem tervezi elvenni a Bajnokok Ligája döntőjét Szentpétervártól.

“Az UEFA folyamatosan és behatóan tanulmányozza a helyzetet. Pillanatnyilag nincs terv a döntő helyszínének megváltoztatására” – jegyezte meg a nemzetközi szövetség.

Mint ismeretes, Oroszország elismerte a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok függetlenségét, valamint azt, hogy Vlagyimir Putyin elnök parancsot adott az orosz hadsereg egységeinek odavezénylésére.

A Bajnokok Ligája 2021-2022-es fináléjára május 28-án a szentpétervári stadionban kerülne sor, de könnyen lehet, hogy a nemzetközi helyzet miatt el fogják venni Oroszországtól a rendezés jogát. A nemzetközi sajtó szerint ebben az esetben a legvalószínűbb beugró a londoni Wembley lehet a BL-döntő megrendezésére.