Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megbüntették a Manchester Unitedet, miután a játékosok lerohanták a játékvezetőt

Ahogy arról beszámoltunk, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) eljárást indított a Manchester United ellen, miután a Brighton elleni bajnoki mérkőzésen a játékosok lerohanták a mérkőzés játékvezetőjét, most pedig a döntést is meghozták az ügyben. 

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Az angol szövetség 20 ezer fontra büntette meg a Manchester Unitedet, amiért a Brighton & Hove Albion elleni, 2-0-ra megnyert bajnoki meccsen lerohanták és körbevették Peter Bankes játékvezetőt.

Az eset a mérkőzés 53. percében történt, amikor a Sirályok csapatkapitánya, Lewis Dunk piros lapot kapott, miután csúnyán felrúgta Anthony Elangát. A Brighton védőjének először csak sárga lapot mutatott fel Bankes, aminek a hatására a Manchester United játékosai azonnal megrohamozták, körbevették és egy emberként reklamáltak, Bruno Fernandes ezért sárga lapot is kapott. Dunkot végül a videóbíró segítségével kiállította.

“A Manchester Unitedot 20 ezer fontra büntetjük, amiért megszegték az FA E20.1-es szabályát a Brighton & Hove Albion elleni bajnoki mérkőzésen 2022. február 22-én, mert nem tudta biztosítani, hogy játékosai szabályosan viselkedjenek a mérkőzés 53. percében.”

– áll az angol szövetség közleményében.