Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: hiába vezetett kétszer is az Ajax Lisszabonban, izgulhat a visszavágó előtt! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egy remek iramú találkozón négy gólon osztozkodott Portugáliában a Benfica és az Ajax.

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Remekül kezdett az Ajax, fölényben is futballozott a találkozó első felében, ráadásul egy hazai labdavesztést kíméletlenül meg is büntetett Dusan Tadic révén.

Ezt követően Sebastian Haller percei következtek a félidő derekán: az elefántcsontparti csatár mindkét kapu előtt főszereplő volt, hiszen előbb nagy balszerencséjére róla pattant a saját kapujába a labda; majd pár perc múlva ‘javította hibáját’, megszerezve szezonbeli 11 találatát is a BL-ben.

A félidő végére feljavult a Benfica játéka is, teljesen nyílttá vált a mérkőzés.

A fordulást követően a nagy iram mellett kellő feszültség is uralkodott a Luzi stadionban, ezt pedig tovább fokozta, hogy még a hajrá előtt Roman Yaremchuk szemfüles góljával egyenlíteni tudott a Benfica!

Hiába vezetett kétszer is az Ajax, hiába játszott veszélyesebben a kapu előtt, a vendégek mezőnyfölényét nagy szívvel ellensúlyozták a portugálok, akik az amszterdami találkozóra sem utaznak majd esélytelenül.

Benfica – Ajax 2-2 (1-2)
Luzi stadion, vezette: S. Vincici (szlovén)
Gólszerzők: Haller (26. -öngól), R. Yaremchuk (72.) illetve Tadic (18.), Haller (29:)
Sárga lap: D. Nunez (46.), Ramos (49.), R. Yaremchuk (72.) illetve Mazraoui (23.), Berghuis (45.), Antony (87.)
Piros lap: –

Benfica: Vlachodimos – Gilberto (D. Goncalves, 90+1.), Otamendi, Verthongen, Grimaldo – R. Silva, Wigl, Taarabt (P. Bernardo, 85.), Everton (R. Yaremchuk, 62) – Ramos, D. Nunez (V. Lazaro (90.). Vezetőedző: Nelson Verissimo

Ajax: Pasveer – Blind (Tagliafico, 73.), Martinez, Timber, Mazraoui (Rensch, 90+2.) – Alvarez, Berghuis, Gravenberch (Klaasen, 73.) – Antony, Haller, tadic. Vezetőedző: Erik ten Hag