Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több mint egy év után újra a pályán a látását visszanyerő játékos

A török bajnokság (Süper Lig) elmúlt fordulójában több mint egy év kihagyás és csaknem egy tucatnyi műtét után visszatérhetett a Galatasaray játékosa súlyos sérüléséből…

(Photo by Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images)

A Galatasaray csapatának 30 éves hátvédje, Omar Elabdellaoui 423 nap után játszott újra tétmérkőzést, miután 2020 szilveszterén az arcába robbant egy petárda.

A norvég válogatott labdarúgója mindkét szemére elvesztette a látását, az elmúlt bő egy év alatt összesen 11 műtéten esett át, melynek eredményeként a világ legnevesebb szemspecialistái jóvoltából sikerült teljesen felépülnie. Az operációk közt folyamatosan erőnléti edzéseken vett részt, ezzel is formában tartva magát. Az Elabdellaouit kezelő orvosok elmondása szerint soha nem láttak ilyen elszánt beteget, kitartása még őket is inspirálta.

Elabdellaoui január végén játszott újra edzőmérkőzésen, amely során legalább olyan izgalom fogta el, mint egykor a debütálása alkalmával. Természetesen a szörnyű baleset nem múlt el nyomtalanul, de a legfontosabb, hogy visszanyerte a látását és egy speciális védőszemüvegben éles mérkőzéseken is újra van lehetősége pályára lépni.