Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazíliában kötött ki a Fener korábbi mestere – HIVATALOS

Noha korábban több európai csapattal is hírbe hozták, végül Dél-Amerikában találta meg következő állomáshelyét a rutinos portugál szakember…

(Photo by Burak Kara/Getty Images)

A brazil országos első osztályban szereplő Corinthians gárdája megerősítette, hogy 2022-es naptári esztendő végéig Vitor Pereirát nevezte ki új vezetőedzőjének.

A são paulói együttes a 2021-es szezonban a brazil első osztályú bajnokság (Campeonato Brasileiro) ötödik helyén végzett, azonban a tavaly május óta irányító Sylvinho munkáját február megköszönték, a megüresedett kispadot mostantól a portugál mester töltheti be.

Az 53 éves szakember legutóbb a török bajnokságban szereplő Fenerbahce vezetőedzője volt 2021 júliusa és decembere között, korábban pedig már 2015-től 2016-ig ugyancsak dolgozott az isztambuli klubnál. Pereira karrierje során számtalan kisebb portugál csapat mellett 2011-ben az FC Portót is irányította, mellyel két-két bajnoki címet és szuperkupát nyert. Később tevékenykedett még Szaúd-Arábiában, Görögországban és Kínában is, most azonban teljesen új kontinensre, de legalább portugál nyelv területre került.