Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzelemmel ugrott élre az Inter – VIDEÓVAL

Lassan a hajrájára fordul rá az olasz bajnokság 2021/22-es kiírása. A 28. fordulót a bajnoki címvédő Inter hazai mérkőzése nyitotta a tökutolsó Salernitana ellenében. Az újonc együttes esélyei nem voltak túl jók, ráadásul ősszel egy sima ötössel páholta el őket a kék-fekete együttes.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Serie A – 28. forduló
Előre magabiztosan bekalkulálható győzelemmel számolhatott ma estére a futballvilág. A ligautolsó Salernitana idegenbeli győzelmére minden fogadóiroda hússzorosnál jobb odds-ot adott, ami nem volt véletlen. A története második Serie A idényét futó gárda helyzete egyre kilátástalanabb. Igaz, Davide Nicola tanítványai az előző négy bajnokit egyaránt döntetlennel tudták behúzni. És a forma tekintetében bizony az Intert illetően is jócskán lehetett kifogásunk. Siomne Inzaghi utoljára január 22-én vezette győzelemre a Serie A-ban a csapatát.
A ma esti meccsen végül igazolódott a papírforma. Az Inter a kötelező győzelmével a vasárnap esti Napoli – Milan rangadóig biztosította első helyét a tabellán, és a legrosszabb esetben is hármas holtversenyben találhatja magát a forduló végére, ha csak valaki nem nyer az említett találkozón.
Az Inter hőse igazából nem is egy, hanem rögtön két játékos volt az első negyvenöt percben. A házi gólkirály-jelölt Lautaro Martínez duplázva, tulajdonképpen már egyetlen félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát. Az argentin támadót mindkét alkalommal Nicoló Barella szolgálta ki. Az Európa-bajnok középpályás előbb egy hajszálpontos passzal, majd egy mélységi indítással hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát.
A szünet után Lautaro megszerezte a harmadik gólját, sőt a neki gólpasszt adó veterán, Edin Dzeko beköszönt a 64., és aztán a 69. minutumban is.

Internazionale – Salernitana 4-0 (2-0)
Helyszín: Giuseppe Meazza (Milánó); Vezette: Livio Marinelli
Gólszerző: Lautaro Martínez (22., 40., 56.), Dzeko (64., 69.), ill.

A meccs összefoglalója:

A 28. forduló menetrendje:

Péntek
Internazionale – Salernitana 5-0

Szombat
15:00 Udinese – Sampdoria (tv: Sport 1, élő)
18:00 AS Roma – Atalanta (tv: Sport 1, élő)
20:45 Cagliari – Lazio (tv: Sport 1, élő)

Vasárnap
12:30 Genoa – Empoli (tv: Sport 2, élő)
15:00 Bologna – Torino
15:00 Fiorentina – Hellas Verona (tv: Sport 1, élő)
15:00 Venezia – Sassuolo
18:00 Juventus – Spezia (tv: Sport 1, élő)
20:45 Napoli – AC Milan (tv: Sport 1, élő)

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: