Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: négyet vágott a Paks, nyert az Újpest és a Honvéd is! – eredmények

A magyar élvonalbeli bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján mindhárom hazai csapat begyűjtötte a három pontot: a Paks a Mezőkövesdet, az Újpest a Puskás Akadémiát, míg a Honvéd a Debrecent múlta felül.

A Paks az első félidő végén jutott vezetéshez, méghozzá az élete formájában lévő Ádám Martin találatával – a góllövőlista éllovasa büntetőből volt eredményes. A 27 esztendős csatár a fordulást követően már a második gólját jegyezte, majd nem sokkal később Szabó Bálint is bevette a mezőkövesdi kaput. A végeredményt Szabó János állította be a 87. percben.

Paks – Mezőkövesd 4–0 (1-0)
Gólszerzők: Ádám (45+3. – büntető, 52.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Ugyan a Puskás Artem Favorovnak köszönhetően az első játékrész derekán előnyre tett szert a Szusza Ferenc Stadionban, a lila-fehéreknek még a szünet előtt összejött az egyenlítés Budu Zivzivadze révén. Az Újpest a hajrához közeledve fordított, Branko Pauljevic szerezte a győztes találatot.

Újpest – Puskás Akadémia 2–1 (1-1)
Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevic (72.), ill. Favorov (26.)

A Honvéd a saját dolgát nehezítette meg a DVSC ellen, miután a hazaiak a második félidő elején gyorsan leadták előnyüket. A kispestiek aztán még időben észhez kaptak, és Marko Petkovic, valamint Boubacar Traoré góljaival végül magabiztosan begyűjtötték a három pontot.

Budapest Honvéd – Debrecen 4–2 (2-0)
Gólszerzők: Nagy (21.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), ill. Ugrai (56.), Babunski (58.)

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Gyirmót 1–1 MTK Budapest

Vasárnap
15:15 Zalaegerszeg – Fehérvár
17:45 Ferencváros – Kisvárda

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: