Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Mané góljával tartotta otthon a 3 pontot a Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 28. fordulójának szombati játéknapján a Liverpool a West Ham Unitedet látta vendégül. A találkozó végig kiélezett küzdelmet, és rengeteg helyzetet hozott, de végül Sadio Mané találata elégnek bizonyult a “Vörösök” számára. 

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Rendkívül eseménydús és mozgalmas volt az első félidő. A „Vörösök” első nagy lehetőségére a 2. percig kellett várni, ekkor Salah puskázott el egy komoly helyzetet. A játékot javarészt Jürgen Klopp csapata irányította, de a „Kalapácsosok” többször is veszélyes ellentámadásokat tudtak vezetni. A Liverpool a 27. percben szerezte meg a vezetést, miután Alexander-Arnold lövésszerű beadására Mané ért oda elsőként, 1-0! A 38. minutumban majdnem megduplázta az előnyét a hazai gárda, de a védők a gólvonalról menteni tudtak. A szünet előtt még a West Ham előtt is adódott egy komoly egyenlítési lehetőség, de ekkor Alexander-Arnold tudott a gólvonal elől tisztázni.

A második játékrészben jóval kevesebb helyzetet tudtak kidolgozni a felek. Az első ígéretesebb lövés a 64. percben érkezett Luis Diaztól, de a támadó lövése kevéssel célt tévesztett. A 70. minutumban Lazini hibázott el egy ordító helyzetet. Egy higgadt csellel átjátszotta Alexander-Arnoldot, majd 6 méterről a kapu fölé emelte a labdát. A 80. percben Antonio is ígéretes helyzetbe került, de Naby Keita az utolsó pillanatban visszaért és bele tudott lépni a támadó lövésébe. Végül újabb komoly lehetőség már nem alakult ki. A Liverpool ha kínkeservesen is, de megnyerte a West Ham elleni mérkőzést, és ismét 3 pontra megközelítette az éllovas Manchester Cityt!

Liverpool – West Ham United 1-0 (1-0)
Helyszín: Anfield Road Vezette: J. Moss
Gólszerző: Mané (27.) ill.-
Sárga lapok: Jota (89.), Mané (90+4.) ill. Dawson (32.)
Kiállítás:ill.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Keita (Milner 90.), Fabinho, Henderson – Diaz (Jones 90+6.), Mané, Salah (Jota 79.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

West Ham: Fabianski – Dawson, Zouma, Cresswell – Johnson, Bowen (Benrahma 54.), Soucek, Lanzini, Vlasic (Noble 61.) – Fornals (Chesters 90+3.), Antonio Vezetőedző: David Moyes

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 28. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Leicester City 1-0 Leeds United
Aston Villa 4-0 Southampton
Burnley 0-4 Chelsea
Newcastle 2-1 Brighton
Norwich 1-3 Brentford
Wolverhampton 0-2 Crystal Palace
Liverpool 1–0 West Ham United

Vasárnap:
15:00 Watford – Arsenal (Tv: Spíler 1)
17:30 Manchester City – Manchester United (Digi Sport 1)

Hétfő:
21:00 Tottenham – Everton (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: