Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rendbontás miatt szakadt félbe egy holland bajnoki mérkőzés – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 25. fordulójának péntek esti mérkőzését szurkolói rendbontás miatt kénytelenek voltak idő előtt befejezni…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Az Eredivisie péntek esti találkozóján a kiesés elkerüléséért harcoló Sparta Rotterdam gárdája meglepetésre 1-0-ra vezetett a Vitesse Arnhem vendégeként, amikor a hosszabbításban a játékvezető lefújta a mérkőzést. A vendégek a spanyol Adrian Dalmau találatával korán magukhoz ragadták a vezetést, majd a Vitesse fölénye ellenére hősiesen őrizték egygólos előnyüket. A Sparta nigériai kapusa, Maduka Okoye ihletett formában védett a mérkőzésen, a második félidőben büntetőt is hárított, végül kilenc védéssel zárta a mérkőzést, beleértve féltucat tizenhatoson belüli kísérlet hárítását.

A találkozó hajrájában a hazai szurkolók egyre feszültebbek lettek, gyűlöletük központjába a Sparta mindent kivédő kapusa került. A hosszabbításban előbb egy drukker a pályára rohant és inzultálta a portást, aki azonban dühösen kizavarta őt a játéktérről, nem sokkal később azonban egy palackkal fejbe dobták őt. A rotterdami csapat játékosai azonnal levonultak és nem is voltak hajlandóak folytatni a mérkőzést, Rob Dieperink játékvezető pedig lefújta a találkozót.

Vitesse Arnhem – Sparta Rotterdam 0-1 (0-1) – félbeszakadt
Gólszerző:ill. Dalmau (5.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye