Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovics kénytelen lesz olcsóbban eladni a Chelsea-t – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea csapatát hosszú ideje birtokló tulajdonos a klub eladása mellett döntött…

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Mirror információi szerint a Chelsea tulajdonjogait eladni szándékozó Roman Abramovics a korábban rebesgetett 3 milliárd fontos összeg helyett kénytelen lesz lejjebb vinni a klub eladási árát. A forrás úgy tudja, hogy az orosz üzletember legfeljebb 2 milliárd font környékén fogja tudni értékesíteni a klubot.

“A Chelsea-nél tulajdonosként töltött közel húsz éves időszakom alatt mindig egyfajta gondnokként tekintettem a klubnál betöltött szerepemre, akinek az a dolga, hogy amennyire csak lehet, biztosítsa a klub sikerességét, építse a jövőjét és pozitív szerepet töltsön be a közösségünkben. Mindig a klub érdekeinek a leginkább megfelelő döntéseket hoztam meg. Elkötelezett maradtam ezen értékek mellett. Ezért a mai napon átadom a klub felügyeletét és gondozását a Chelsea jótékonysági Alapítványának. Hiszem, hogy jelenleg ők vannak a legmegfelelőbb helyzetben, hogy vigyázzanak a klub értékeire, a játékosokra, a személyzetre és a szurkolókra” – állt a Chelsea múlt szombati közleményében.

A csapat tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.

A napokban egy svájci milliárdos maga ismerte el, hogy Abramovics megkereste őt a klub megvásárlásával kapcsolatban.