Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dráma! Halálos áldozatok a nézőtéri rendbontásban…

Rég nem látott mértékű nézőtéri rendbontás történt az elmúlt hétvégén a mexikói bajnokság (Liga MX) rangadóján, amely sajnos a beszámolók szerint halálos áldozatokat is követelt…

Halálos áldozatokat követelt az a megdöbbentő és sajnálatos nézőtéri rendbontás, amely szombaton a mexikói bajnokságban (Liga MX) tört ki a Querétaro és az Atlas Guadalajara egymás elleni mérkőzése alatt.

Az egész futballvilágot elrettentette az elmúlt hétvégi eset, amikor a mexikói rangadón történt lelátói rendbontás eredményeként meg nem erősített információk szerint 17 szurkoló vesztette életét, és a beszámolók értelmében több tucatnyian kerültek kórházba.

A gól nélküli döntetlenre álló találkozó 60. percében a bajnoki címvédő vendégek az argentin Julio Furch jóvoltából szereztek volna vezetést, és éppen a gól videóbírós vizsgálata zajlott, amikor a hazai szurkolók előbb a nézőtéren, majd a pályán támadtak a vendégekre. A felvételeken jól látható, hogy székeket, kordonokat hajigáltak egymásra, a botrányos jelenetek pedig a beszámolók szerint a környező utcákon csak tovább folytatódtak, miután a játékvezető félbeszakította a mérkőzést.

A rendbontást a spanyol Marca nevű lap az elmúlt évtizedek legnagyobb mérkőzés alatti szurkolói rendbontásaként aposztrofálta világszerte.

A mexikói labdarúgó-szövetség természetesen elítélte a querétarói La Corregidora Stadionban történteket és közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben, s jelentős szigorításokra lehet számítani országszerte a hasonló esetek elkerülése érdekében. Ugyanakkor a közösségi médiafelületeken egyesek már a 2026-os vb-társrendezés elvételét kezdték el követelni Mexikótól.